The Servant S2 recensie op Apple TV Plus

The Servant S2 recensie op Apple TV+The Servant S2 *** 1/2

Bedenker: Tony Basgallop (24: Live Another Day, The Outcast) / Producer: M. Night Shyamalan (Sixth Sense, Glass/Split/Unbreakable, Signs) / Regie: Ishana Shyamalan

Met Toby Kebbell, Lauren Ambrose, Rupert Grint, Nell Tiger Free, Boris McGiver, Jerrika Hinton, Tony Revolori, Alison Elliot,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Midsommar, Rosemary’s Baby, The Room & The Village.


Het verhaal: We volgen de gebeurtenissen op van The Servant S1. Het koppel uit Philadelphia probeert de omstandigheden van hun gestorven zoon Jericho te verwerken, terwijl hun nanny nergens te bespeuren is.

The Servant S2 recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Goed nieuws voor het bedrijf uit Cupertino volgens Deadline.com, want mensen over de hele wereld vinden hun weg naar Apple TV Plus dankzij sterke reeksen zoals Defending Jacob & The Morning Show. Het 2de seizoen van The Servant wist ook het gebruik van Apple TV Plus een stevige boost te geven en meer dan het dubbel aantal kijkers te verzilveren sinds het 1ste seizoen. En dat met maar 1 aflevering per week (de reeks startte vorig jaar met meteen 3 afleveringen). De serie door de Shyamalan’s heeft weliswaar weinig tractie in België volgens de cijfers van Parrot Analytics, maar goed.
De cast van The Servant recensie op Apple TV Plus
Nu, het begin van The Servant S2 was niet alles, maar al een geluk trekt het 2de deel van het 2de seizoen de Apple TV Plus-serie terug goed. Het verhaal is interessanter en er gebeurt toch een stuk meer vanaf het moment dat Nell Tiger Free terug in beeld komt. Hoofdcast levert opnieuw goed werk, maar er wordt soms te weinig gedaan met de personages in bijrol zoals Jerrika Hinton als agente Natalie Gorman, Alison Elliot als Aunt May & Barbara Sukowa als Aunt Josephine. De aanwezigheid van Boris McGiver mag dan wel beduidend zijn in The Servant S2, de inhoud die zijn rol moet brengen, is van te korte duur. Zonde. Het is duidelijk dat de afwezigheid van M. Night Shyamalan als regisseur in dit vervolg van de horror-reeks op Apple TV Plus vertekent. Met alle respect voor de jonge crew en zijn dochter Ishana Shyamalan die met haar afleveringen toch goed uit de hoek komt, maar nog niet op niveau zijn van de grootmeester zelf. Tot slot maakt de ontknoping (opnieuw) veel goed.

Kortom, Apple mag dan wel 4 seizoenen van The Servant hebben besteld, de eerste tekens wijzen niet in de goede richting met The Servant S2. Nepotisme des huizes Shyamalan?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.