The Woman in the Window recensie op Netflix België

The Woman in the Window recensie op Netflix BelgiëThe Woman in the Window ****

Regie: Joe Wright (Atonement, Darkest Hour)

Met Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Julianne Moore, Wyatt Russell, Jennifer Jason Leigh, Brian Tyree Henry, Fred Hechinger,…

Speeltijd: 101′

Ga kijken als je hield van Girl on the Train & Knives Out.

Het verhaal: Een agorafobe vrouw die alleen in New York woont, begint haar nieuwe buren alleen te bespioneren om getuige te zijn van een verontrustende daad van geweld.

The Woman in the Window recensie op Netflix België

Ons verdict: Voor vele filmstudio’s zijn 2020 & 2021 een ware nachtmerrie geweest, maar voor streamingdienst Netflix zijn het gouden jaren. Daarmee bedoelen we niet alleen het record aantal abonnees. Het haalde de meeste prijzen op de Oscars als je de documentaires erbij neemt en tot op heden staat onze top 5 vol met Netflix-films zoals Concrete Cowboy, Malcolm and Marie & Pieces of a Woman. Daarbij krijgen we vanaf vandaag opnieuw een nieuwe topfilm op de grootste streamingdienst van de wereld die de titel The Woman in the Window draagt.The Woman in the Window recensie op Netflix België

Dat regisseur Joe Wright weet wat hij met een camera moet doen, weten we al dankzij meesterwerken zoals Atonement & Darkest Hour, maar met de psychologische thriller The Woman in the Window is de Brit vanaf de eerste minuten een ware tovenaar voor zijn digitale pellicule. Met knipogen naar Psycho, Rear Window, Birds & Vertigo krijg je een duizelingwekkende dosis Hitchcock naar jouw hoofd gesmeten, maar met moderne technieken heeft hij zijn eigen twist aan The Woman in the Window. Daarbij komt de A-class acting door de hele cast van gevestigde waarden zoals Amy Adams, Gary Oldman & Julianne Moore tot nieuwkomers zoals Wyatt Russell, Brian Tyree Henry & Fred Hechinger. De prachtige mis-en-scène van The Woman in the Window, waarvan je reeds een vleugje zag in de trailer(s), spreekt voor zich, maar het gaat zelfs verder en is een waar element die je dieper in de suspense brengt. De cinematografie & het geweldige cameraspel vormen samen met het locked room mystery-plot uit het gelijknamig boek over een pleinvrees-patiënte voor een nu al legendarische triniteit. Vakmanschap van het begin tot het einde! Tot slot wel even opmerken dat het einde misschien goed gevonden is, maar de horrorelementen tijdens de ontknoping waren net iets te cliché naar onze smaak. Wright kon daar meer de puntjes op de i zetten, zeker gezien de vele corona-vertragingen.

Kortom, met The Woman in the Window overtreft Joe Wright zijn camerakunsten weer. Samen met het voortreffelijke plot van de gesloten kamer mysterie door A.J. Finn krijgen we in onze ogen één van de strafste films te zien van 2021. Streamen die handel!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter