In productie: Small Things Like These met Cillian Murphy door Vlaamse regisseur Tim Mielants

In productie: Small Things Like These met Cillian Murphy door Vlaamse regisseur Tim Mielants

MoviePulpers, spannend nieuws voor ons Belgen, want gisterenavond maakte deadline.com bekend dat Belgisch regisseur Tim Mielants (De Patrick, Peaky Blinders, Legion, Tales from the Loop) in Ierland werkt aan een nieuw internationaal filmproject, SMALL THINGS LIKE THESE samen met acteur Cillian Murphy (Peaky Blinders, A Quiet Place Part II, Oppenheimer) en scenarist Enda Walsh. Ook Emily Watson (Chernobyl) & Ciarán Hinds (Game of Thrones S4, Lord of the Rings: The Rings of Power S2) vertolken mee de hoofrollen in dit Dickensachtige verhaal. De film is een adaptatie van de gelijknamige novel van Claire Keegan en wordt gecofinancieerd door Artists Equity, het nieuwe productiehuis van Ben Affleck & Matt Damon.

Mielants en Murphy hadden al lang zin om opnieuw samen te werken, na het succesvolle Peaky Blinders, dat in 2018 de BAFTA voor Beste Britse Drama won. Mielants is bovendien ook meer dan tevreden dat Matt Damon & Ben Affleck mee hun schouders hebben gezet onder dit ambitieuze project. SMALL THINGS LIKE THESE is een Ierse productie van Big Thing Films (producer Alan Moloney), in coproductie met Artists Equity en met de steun van Screen Ireland. Het boek Small Things Like these werd wereldwijd vertaald en in België uitgebracht onder de titel “Dit soort kleinigheden” bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

SYNOPSIS: SMALL THINGS LIKE THESE speelt zich af tijdens Kerstmis 1985 wanneer een toegewijde vader bij het ontrafelen van de geheimen van het stadsklooster, geconfronteerd wordt met enkele schokkende waarheden over zijn eigen leven.

Internationale carrière

Tim Mielants maakte internationaal carrière als regisseur van de televisieserie PEAKY BLINDERS, maar is ook erkend door zijn regiewerk bij de populaire reeksen LEGION en THE TERROR Hij was onlangs ook Leading Director bij de BBC – reeks THE RESPONDER met Martin Freeman (The Hobbit , Black Panther). The Responder kwam eerder dit jaar uit op BBC ONE en stond op #5 in The Guardian – Top 50 beste TV reeksen van 2022. In België debuteerde Mielants met DE PATRICK waar Kevin Janssens de hoofdrol in speelde. Internationaal ging hij ook aan het werk voor Amazon Prime Video met de science fiction reeks Tales from the Loop. Een interview van de Vlaamse cineast met onze redactie kan je hier teruglezen.

Vlaamse film WIL

Op 27 september 2023 komt Tim’s 2de Vlaamse langspeelfilm WIL uit, naar het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers met een geweldige Vlaamse topcast, waaronder Stef Aerts, Matteo Simoni en nieuwkomer Annelore Crollet. WIL vertelt het verhaal van twee jonge hulpagenten en hun geliefde, die trachten te overleven in een bezette stad (Antwerpen, 1942).

© Charlie De Keersmaecker


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter