Kandahar filmrecensie met Gerard Butler

Kandahar filmrecensie met Gerard ButlerKandahar ****

Regie: Ric Roman Waugh (Greenland, Snitch, Felon)

Met Gerard Butler, Navid Negahban, Travis FimmelAli Fazal, Olivia-Mai Barrett, Nina Toussaint-White, Vassilis Koukalani, Ross Berkeley Simpson,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van Angel Has Fallen & The Old Man.


Het verhaal: In Kandahar volgen we Tom Harris, een CIA-agent wiens missie in Afghanistan is ontmaskerd. Samen met zijn vertaler moet hij naar een extractiepunt in Kandahar zien te geraken terwijl er verschillende mensen de opdracht hebben gekregen om hem op te sporen…

Gerard Butler & Navid Negahban in Kandahar filmrecensie

Ons verdict: Vroege volgers van MoviePulp.be, die reeds actief is sinds 2007, weten dat zowel Kenneth als ik een boontje hebben voor films van de betere actiehelden. Als 90ies kids zijn we nu eenmaal een product van onze jeugdjaren die propvol actiefilms zaten van Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Chuck Norris, Steven Seagal & Bruce Willis, maar met de komst van The Rock uit 1996 kwam een nieuwe acteur in het beeld, Nicolas Cage, die moest opboksen tegen wat later het superhelden-imperium werd van Marvel & DC Comics met zijn actiehelden vol spandex & strakke pakken. Sindsdien is er wel wat bewogen in het genre: Er is de Franse invloed van regisseurs zoals Luc BessonPierre MorelOlivier MegatonJaume Collet-Serra & Jean-François Richet. Heel wat vrouwen hebben kansen gekregen in het genre zoals Jennifer Garner (AliasPeppermint), Salma Hayek (Everly, The Hitman’s Wife’s Bodyguard) & Zoe Saldana (Colombiana). En nee *kuchje* Jennifer Lawrence (Hunger Games) hoort daar in onze ogen niet bij. Onder mannen was er Keanu Reeves als John Wick, de verschijning van Liam Neeson, Liam Neeson & Liam Neeson, maar ook Gerard Butler. Met Greenland & zijn Has Fallen-films heeft laatstgenoemde als Schotse karakterkop pur sang Cage naar de achtergrond geduwd en zijn triomftocht gaat verder deze week in Belgische bioscopen met Kandahar.

Nu, Kandahar is al een geluk niet het nieuwe Plane en brengt eindelijk wat verandering in de zaak. Net zoals The Green Zone pakt regisseur Ric Roman Waugh de boel iets rustiger aan tijdens de editing, waardoor de suspense beter wordt opgebouwd en Kandahar meer wordt dan de zoveelste actiefilm van Butler. Het geeft Kandahar de opportuniteit om te werken aan karaktertekening van verschillende personages in de oorlog van Afghanistan zoals de tolk, de huurling, de warlord, etc. Opportuniteiten die Navid Negahban met open armen neemt, maar ook Travis Fimmel & Ali Fazal. In zeker opzicht ligt Kandahar in het verlengde van het sterke Old Man met Jeff Bridges maar dan net dat tikkeltje sneller waardoor het hart gaat bonzen. Heerlijk, nog eens een actiefilm die de moeite loont! Met een speelduur van zowat 2 uur zou je zeggen dat Kandahar iets teveel van het goeie is, maar niets is minder waar. Op geen enkel moment vonden we de actiefilm te langdradig of flauw.

Kortom, Kandahar gaat The Old Man achterna en toont opnieuw dat Gerard Butler de nieuwe Nicolas Cage is van zijn tijd. Ga dat zien in Belgische bioscopen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter