The Old Man recensie op Star van Disney Plus België

The Old Man recensie op Star van Disney Plus BelgiëThe Old Man **** 1/2

Bedenkers: Robert Levine & Jonathan E. Steinberg (Black Sails, See)

Met Jeff Bridges, John Lithgow, Alia Shawkat, Amy Brenneman, Rade Serbedzija, Faran Tahir, Hiam Abbass, Navid Negahban, Leem Lubany, Gbenga Akinnagbe, Joel Grey,…

Speeltijd: 7 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Alias & Tyrant.


Het verhaal: Dan Chase is tientallen jaren geleden ondergedoken voor de CIA en leeft sindsdien op een verscholen, afgelegen plek. Wanneer een huurmoordenaar hem probeert uit te schakelen, ontdekt Chase dat hij in het reine moet komen met zijn verleden om zijn toekomst te kunnen waarborgen. De assistent-directeur voor contraspionage van de FBI wordt opgeroepen om Chase te vinden vanwege zijn gecompliceerde verleden met de voortvluchtige.

Ons verdict: Met de lancering van Star op Disney Plus is de fusie tussen The Walt Disney Company & 20th Century Fox in de plooi gevallen. Het is duidelijk dat het Huis van de Muis zich wil richten op zijn oh zo geliefde franchises (of het uitbouwen ervan) en zoals steeds familievriendelijke content, terwijl het zich met de nieuw aangekochte labels van 20th Century Studios, Searchlight & co gaat richten op volwassen & award winning content om op alle vlakken met zowel Netflix als HBO te concurreren in de huidige streamingoorlog. FX & Hulu moeten zich aansluiten bij deze kant van de fusie, maar tot op heden hebben we daar niet al teveel van gezien op Disney Plus met flauwe tot doordeweekse series zoals Black NarcissusBig SkyLove Victor, High Fidelty, M.O.D.O.K.A Teacher & Only Murders in the Building (zelfs Nine Perfect Strangers sloeg tegen op Amazon Prime Video). Al een geluk bracht bedenker Danny Strong daar verandering in met het geslaagde Dopesick en vallen The Dropout & Candy voorlopig nog aan de goede kant van de medaille.

Jeff Bridges in The Old Man recensie op Star van Disney Plus België

The Old Man zet de trend verder van Dopesick en laat terugdenken aan andere geslaagde content in het spionagegenre zoals Alias. Stevige karakterkoppen Jeff Bridges & John Lithgow zetten opnieuw een glasrijke acteerprestatie neer in deze FX-serie voor Star van Disney Plus België en met een rustig mysterieus tempootje kan je er op de perfecte manier van genieten. De intrige tussen de personages op het niveau van Tyrant samen met de interessante plotwendingen doen The Old Man veel goed en geven de reeks ondanks zijn soms wat trage tempo een verslavend binge-gehalte die je aan het puzzelen houdt in het midden van de nacht. Mooi werk van bedenkers Robert Levine & Jonathan E. Steinberg! Op het vlak van actie & gore zaten we misschien soms wat op onze honger vanwege de hoge leeftijd van bovengenoemde klasbakken (Bridges is 72, Lithgow zelfs 76), maar de opbouw van de gewelddadige scènes in de serie is dan weer heerlijk. Met een speelduur van 7 afleveringen van een uur kijkt The Old Man ook vlot door, dus niets op aan te merken. Een raadsel waarom het zo lang heeft geduurd dat dit soort titels naar België komt onder de Star-label van Disney Plus.

Kortom, The Old Man is na Dopesick wederom een geslaagde productie van FX dankzij het acteertalent van Jeff Bridges & John Lithgow. Bingen die handel op Star van Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter