The Dropout S1 recensie op Star van Disney Plus België

The Dropout S1 recensie op Star van Disney Plus BelgiëThe Dropout *** 1/2

Bedenker: Elizabeth Meriwether (New Girl) / Regie: Michael Showalter (Big Sick)

Met Amanda Seyfried, Naveen Andrews, Utkarsh Ambudkar, Michel Gill, William H. MacyBill Irwin, Michael Ironside, Elizabeth Marvel, Laurie Metcalf, LisaGay Hamilton, Dylan Minnette, Alan Ruck, Sam Waterston, Michaela Watkins, Kate Burton, Kurtwood Smith, Kevin Sussman, Stephen Fry,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Dopesick.

Het verhaal: Money. Romance. Tragedy. Deception. We zien het verhaal van Elizabeth Holmes & Theranos, een verhaal over ambitie & roem die vreselijk mis zijn gegaan. Hoe kon ‘s werelds jongste selfmade vrouwelijke miljardair alles in een oogwenk verliezen?

The Dropout S1 recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: Met de lancering van Star op Disney Plus is de fusie tussen The Walt Disney Company & 20th Century Fox al even in de plooi gevallen. Het is duidelijk dat het Huis van de Muis zich wil richten op zijn oh zo geliefde franchises (of het uitbouwen ervan) en zoals steeds familievriendelijke content, terwijl het zich met de nieuw aangekochte labels van 20th Century Studios, Searchlight & co gaat richten op volwassen & award winning content om op alle vlakken met zowel Netflix als HBO te concurreren in de huidige streamingoorlog. FX & Hulu moeten zich aansluiten bij deze kant van de fusie en met het controversiële Dopesick kregen we daarbij de allereerste geslaagde poging.

Amanda Seyfried & Naveen Andrews in The Dropout S1 recensie op Star van Disney Plus België

In heel wat opzichten is The Dropout daarbij de next best thing. Cameraperspectieven, cinematografie & het tempo zijn daarbij overgenomen van Dopesick en de controverse wordt gezocht in de start-up-cultuur van Silicon Valley  & het evangeliseren van Big Tech-bedrijven waarin vrouwelijke entrepreneur Elizabeth Holmes een blauwtje sloeg nog niet zo lang geleden. Amanda Seyfried speelt daarbij één van de rollen van haar leven naast Twin Peaks & Mank, maar ook Naveen Andrews uit Lost & Stephen Fry uit Blackadder zijn een mooie add-on aan de cast. Toegegeven, The Dropout binget niet zo gemakkelijk als de vele Netflix-series out there, maar de extra effort is awarding om de hedendaagse prestatie-gerichte maatschappij in het bedrijfsleven beter te begrijpen en digitale transformatie onder een kritische loep te plaatsen.

Kortom, The Dropout neemt samen met Amanda Seyfried een loopje met het entrepreneurschap van de jaren 2000. Nu in zijn geheel beschikbaar op Star van Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter