Guy Ritchie’s Convenant recensie op Amazon Prime Video

Guy Ritchie's Convenant recensie op Amazon Prime VideoCovenant *** 1/2

Regie: Guy Ritchie (Layer CakeKing ArthurAladdinSherlock Holmes)

Met Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Anthony Starr, Emily Beecham, Fahim Fazli, Alexander Ludwig,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van Kandahar, 12 Strong, The Outpost & American Sniper.

Het verhaal: We volgen Sergeant John, die tijdens zijn laatste dienst in Afghanistan samenwerkt met de lokale tolk Ahmed, die zijn eigen leven riskeert om een gewonde soldaat over kilometers ruw & gevaarlijk terrein in veiligheid te brengen.

The Covenant GIF - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, het filmjaar 2023 heeft ons met Barbie & Oppenheimer weer iets schoons gebracht, maar de niet te missen filmklassieker van het jaar gaat voor ons voorlopig toch nog steeds naar Operation Fortune door Guy Ritchie. Samen met The Gentlemen heeft de Brit ons de laatste paar jaar opnieuw behoorlijk verbaasd als een van de strafste regisseurs van zijn generatie. We waren dan ook zeer verrassend te zien dat er zeer kort op elkaar een nieuwe Guy Ritchie film kwam met de titel The Covenant.

Carrying Jake Gyllenhaal GIF by The Covenant - Find & Share on GIPHY

De verrassing was vooral dat deze verfilming geen Belgische releasedatum kreeg. Belga Film & The Searchers lieten hem aan zich voorbij gaan, terwijl KFD dan weer op Kandahar inzette. Terecht ergens, want Covenant is niet het beste werk van Ritchie. Vakkundig kunnen we Covenant op tenminste noemen met geweldige camerabeelden, knalharde actie & de zoals altijd sterke karakterkop Jake Gyllenhaal. Maar de lange speelduur die vooral lijdt aan een doordeweekse editing doet uiteindelijk Covenant bij ons een beetje de das om. We begrijpen dat het verhaal van Covenant zijn tijd nodig heeft, maar de 4 hoofdstukken vloeien vanwege de inconsistente manier van filmen niet goed in elkaar. Covenant zet ook de carrière van Dar Sahim op de kaart, maar weet desondanks niet de andere content over de Afghaanse oorlog zoals The Old Man & Kandahar te overtreffen. Dat gezegd zijnde mogen we als Belgen niet klagen, want Covenant blaast nog steeds menig Netflix-actiefilm zoals Extraction 2 & Hidden Strike naar de maan. Als streamer word je dus stevig verwend op de alternatieve streamingdiensten zoals Prime Video & Apple TV Plus!

Kortom, het kan niet altijd legendarisch zijn voor Guy Ritchie, but The Covenant still kicks ass samen met Kandahar dit filmjaar.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter