Them recensie op Amazon Prime Video [eerste indruk]

Them recensie op Amazon Prime VideoThem ***

Bedenker: Little Marvin

Met Deborah Ayorinde, Ashley Thomas, Alison Pill, Shahadi Wright Joseph, Melody Hurd, Ryan Kwanten,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Lovecraft Country & Antebellum.

Het verhaal: Compton, Californië. Een zwarte familie verhuist in de jaren ’50 van North Carolina naar een geheel blanke buurt in Los Angeles. Dit gebeurde in de periode die bekend staat als The Great Migration. Het idyllische huis van de familie wordt ground zero waar kwaadaardige krachten, van zowel de buren als buitenaards, dreigen hen te kwetsen, te verwoesten en te vernietigen.

De zwarte cast van Them recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: De  trend van krachtige verhalen rond de Afro-Amerikaanse gemeenschap is ook Amazon niet ontglipt en vandaar komen met de nieuwe titel Them door bedenker Little Marvin en een geheel nieuwe cast met namen zoals  Deborah Ayorinde, Ashley Thomas, Alison Pill & Shahadi Wright Joseph. Origineel is het niet echt te noemen, gezien de lancering van Lovecraft Country  op Streamz & de vele producties van o.m. Spike Lee, Jordan Peele, Gerard Bush zoals Antebellum, Get Out, Da 5 Bloods & Us, maar het is altijd welkom om een breder pallet aan content te hebben voor iedereen.

Met een cinematografie van Suburbicon & A Serious Man en een knipoog naar de Stephford Wives gaat Them van start en in heel wat opzichten is het vakkundig werk. Het tempo zal misschien iets te traag zijn voor sommigen, maar de opbouw naar de traumatische gebeurtenissen van de protagonisten kan tellen. Wij konden alleszins niet voorbij de realiteit denken van het hele gebeuren. Ik kan mij bvb. niet voorstellen dat mensen in die tijd zo zouden reageren in een buurt zoals de Linkeroever of Seelhoek van Antwerpen die misschien niet geheel vergelijkbaar is met een buurt zoals Compton die sinds de jaren 2000 overwegend latino of zwart is, maar goed. Them heeft zoals heel wat kritische films of series rond migratie & onderdrukking van zwarten iets arty over zich en dat hebben we spijtig genoeg al iets teveel gezien in de cinema of op streamingdiensten. Maar te zwijgen over het feit dat alle ander genoemde producties echt wel een stuk beter zijn in zijn genre. Tot slot nog even melden dat Deborah Ayorinde & Ashley Thomas zeker geen slechte acteurs zijn, maar hun charisma voor een productie van dit kaliber te dragen, ontbreekt wat. Op dat vlak heeft Shahadi Wright Joseph wat meer in de pap te brokken.

Kortom, Them is de betere content op streamingdiensten deze week, maar origineel is het niet echt te noemen. Het wordt tijd dat meer zwarten zoals Ryan Coogler zich ook aan lichtere content mogen wagen in plaats van altijd zwaarwichtig te doen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.