Knock at the Cabin recensie door M. Night Shyamalan

Knock at the Cabin recensieKnock at the Cabin ***

Regie: M. Night Shyamalan (OLDGlass, Signs, Sixth Sense)

Met Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui, Abby Quinn, Rupert Grint,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Gretel & Hansel en The Green Knight.


Het verhaal: Tijdens een vakantie in een afgelegen hut worden een jong meisje en haar ouders gegijzeld door 4 gewapende vreemdelingen die eisen dat de familie een ondenkbare keuze maakt om de Apocalyps af te wenden. Met beperkte toegang tot de buitenwereld moet het gezin beslissen wat ze geloven voordat alles verloren is.

xxxxx
Ons verdict: MoviePulpers, we hebben nooit echt begrepen waarom regisseur M. Night Shyamalan na films zoals The Sixth Sense, Signs, Unbreakable, The Village & meer zoveel haat online genereert als zijn films uitkomen. Er zijn blijkbaar een heleboel trollen die niet zo opgezet zijn met de manier waarop de Indisch Amerikaanse regisseur films of series maakt, maar de man heeft ons quasi nooit ontgoocheld (op After Earth & The Last Airbender na) sinds zijn debuut met The Sixth Sense en dat geldt ook voor zijn nieuwe producties zoals Split/GlassThe Servant & Old.

Knock at the Cabin is weliswaar één van de eerste nieuwe films van Night waarvan ons hart niet persé sneller ging kloppen. Veel heeft te maken met het simplistisch plot dat zeer duaal is en in feite zeer existentieel is. Als kijker word je immers gedwongen om de hele tijd een objectieve of subjectieve keuze te maken van de feiten en Manoj laat daar in de ontknoping weinig ruimte tot interpretatie. Het verrassingseffect was er voor ons ook niet, toch een trademark van de man achter Sixth Sense. Alles zit camera-technisch wel opnieuw in een strak jasje met de acteerprestatie van Dave Bautista die anders is en smaakt naar meer nu de man stilletjes aan een punt achter zijn carrière als Drax zet. Karakterkop Rupert Grint krijgt opnieuw een kans van Night om niet in een Harry Potter-film te spelen, iets wat we na zijn prestatie in Servant alleen maar toejuichen. Tot slot klokt M. Night Shyamalan mooi af op een speelduur van 100 minuten waardoor de film om geen enkel moment langdradig voelt. 

Kortom, uit de nieuwe generatie films van M. Night Shyamalan is Knock at the Cabin iets minder. 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.