Servant S4 recensie op Apple TV Plus [eerste indruk]

Servant S4 recensie op Apple TV PlusServant S4 ****

Bedenker: Tony Basgallop (24: Live Another Day, The Outcast) / Producer: M. Night Shyamalan (Sixth Sense, Glass/Split/Unbreakable, OLD) / Regie: Ishana Shyamalan

Met Toby Kebbell, Lauren Ambrose, Rupert Grint, Nell Tiger Free, Boris McGiver, Tony Revolori, Denny Dillon, Barbara Kingsley,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Village, Midsommar & de andere seizoenen van Servant.


Het verhaal: Leanne’s oorlog met de kerk van mindere heiligen neemt toe en bedreigt Spruce Street, de stad Philadelphia en verder. Ondertussen moet de verbrijzelde Turner-familie niet alleen de toenemende dreiging van Leanne het hoofd bieden, maar ook de zekere realiteit dat Dorothy wakker wordt, terwijl het fundament van de Turner-familie verder afbrokkelt, worden vragen eindelijk beantwoord: wie is Leanne Grayson en wie is het kind in hun huis?

Rupert Grint in Servant S4 recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Apple evolueert slowly but surely naar de Services-kant met hoofdzakelijk Apple Music maar ook Apple TV Plus die dankzij de coronacrisis een stevige boost kreeg. Daar zal ongetwijfeld nog wat bij komen met prestige titels zoals Emancipation, Napoleon & The Killers of the Flower Moon in 2023. Het aanbod van Apple TV Plus is altijd wel interessant te noemen met titels zoals Invasion, Defending Jacob, Foundation & The Morning Show, maar bpovenaan deze lijst staat toch nog wel The Servant door M. Night Shyamalan die met dit 4de seizoen tot een einde komt.

Nell Tiger Free in Servant S4 recensie op Apple TV Plus

Nu, een ontknoping van een televisieserie ligt altijd moeilijk: Vaak ben je zo in bed gegaan met (één van de) personages dat er niets anders op zit om het verhaal tot een einde te brengen met heel wat drama. Daar lijkt het 4de seizoen van Servant in het verlengde van het einde van seizoen 3 naar toe te gaan, maar in de tussentijd krijgen we nog heel wat mythologie uit zijn wereld voorgeschoteld die best naar meer smaakt. Het feit dat er weer heel veel gewisseld wordt van debuterende regisseurs en daarbij wat kwaliteit verliest, lijkt op die manier toch wat aangepakt te worden hoewel Ishana Night Shyamalan & haar vader niet echt het verschil maken op het vlak van regie. Laat ons hopen dat producent M. Night Shyamalan de puntjes op de i zet met de ontknoping! Servant S3 kijkt weer zoals steeds vlot met zijn format van 30 minuten per aflevering met Toby Kebbell, Lauren Ambrose, Rupert Grint & Nell Tiger Free die spelen in één familie en maar goed ook. De dynamiek tussen het kwartet blijven nog steeds Servant maken tot wat het is. Tot slot worden foodies getriggerd door het vele wegsmijten van het prachtige eten dat de sterrenchef maakt in Servant S4.

Kortom, Servant S4 zet zijn laatste sprint in naar zijn ontknoping met meer drama dan ooit maar ook wat gevatte mythologie. Volg de eerste afleveringen nu op Apple TV Plus.

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter