The Servant S3 recensie op Apple TV Plus [eerste indruk]

The Servant S3 recensie op Apple TV+The Servant S3 *** 1/2

Bedenker: Tony Basgallop (24: Live Another Day, The Outcast) / Producer: M. Night Shyamalan (Sixth Sense, Glass/Split/Unbreakable, OLD) / Regie: Ishana Shyamalan

Met Toby Kebbell, Lauren Ambrose, Rupert Grint, Nell Tiger Free,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Midsommar, Rosemary’s Baby, The Room & The Village.


Het verhaal: 3 maande na de gebeurtenissen op van The Servant S2 kijkt Leanne nog steeds over haar schouders, terwijl het koppel uit Philadelphia hun leven wilt leiden en vooral genieten van hun zoon Jericho met alles wat daarbij komt te zien.

The Servant S3 recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Apple heeft heel wat te danken aan de coronacrisis, want mensen over de hele wereld vinden hun weg naar Apple TV Plus dankzij het feit dat er thuis in alle veiligheid heel wat te zien is op de streamingdienst zoals Invasion, Defending Jacob, Foundation & The Morning Show. Het 2de seizoen van The Servant wist het gebruik van Apple TV Plus een stevige boost te geven vorig jaar en het aantal kijkers te verdubbelen. Benieuwd of dit 3de seizoen van The Servant door M. Night Shyamalan het tempo kan aanhouden.

De cast van The Servant S3 recensie op Apple TV Plus

Nu, The Servant S2 was in zijn geheel toch beduidend minder dan zijn origineel en daarbij deed vooral het 2de deel van The Servant seizoen 2 zijn werk. The Servant S3 surft voort op het verhaal & de dynamiek van zijn voorganger met dat verschil dat de eerste afleveringen een pak gemakkelijker bingen als voorheen. Daarbij ligt de focus veel minder op de nieuwe personages uit de sekte van Leanne Grason (Nell Tiger Free’s hoofdpersonage) en meer op wat er kan gebeuren met de begaafde nanny. Regisseur M. Night Shyamalan komt terug met (een beetje) regiewerk, terwijl zijn dochter Ishana Shyamalan ook opnieuw van de partij is (maar beduidend minder als seizoen 2), maar de Shyamalan’s maken niet echt het verschil. De kritiek van nepotisme des huizes Shyamalan werd daarbij aangehoord, maar de vele debuterende regisseurs doen de televisieserie niet goed en dat allemaal toont aan dat Shyamalan toch beduidend minder goed is als producent dan regisseur/schrijver. De cast met Toby Kebbell, Lauren Ambrose, Rupert Grint & Nell Tiger Free spelen op automatische piloot en maar goed ook. De dynamiek tussen het kwartet blijven nog steeds Servant maken tot wat het is. Tot slot komen foodies weer opnieuw wat meer aan hun trekken in Servant S3, maar wees in het algemeen wederom geduldig want ook deze keer is het weer lang wachten voor er cues vallen.

Kortom, The Servant S3 zet terug stappen in de goede richting met veel minder focus op mytholgie en meer nadruk op spanning. Volg de eerste afleveringen nu op Apple TV Plus.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.