Star Wars Ahsoka recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Star Wars Ahsoka recensie op Disney Plus België [eerste indruk]Star Wars Ahsoka ****

Bedenker: Dave Filoni (The Mandalorian)

Met Rosario Dawson, Mary Elizabeth Windstead, Ray Stevenson, Eman Esfandi, Ivanna SakhnoNatasha Liu Bordizzo, Diana Lee Inosanto, David Tennant, Lars Mikkelsen, Wes Chatham,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van andere live action Star Wars-series zoals The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi & Book of Boba Fett.

Het verhaal: Ahsoka speelt zich af na de val van The Empire & de gebeurtenissen van Star Wars Rebels en volgt de voormalige Jedi Knight Ahsoka Tano terwijl ze een opkomende bedreiging in een vredevol maar ook kwetsbaar sterrenstelsel onderzoekt.

Sabine Wren Race GIF by Star Wars - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Streamers, de zomervakantie van filmjaar 2023 begint stilletjes aan op zijn einde te komen en dat is maar goed ook. Enig streamer zal het wel zijn opgevallen dat de grote releases op stream wat uitbleven tijdens de zomermaanden, gezien grote internationale streamingdiensten hun content zo lang mogelijk willen laten renderen. Maar met de komst van Star Wars’ nieuwste serie Ahsoka is dat nu voorbij, want na The Mandalorian S3 met (elementen uit) Clone Wars is het aan de animatieserie Star Wars Rebels om tot leven te komen in Rosario Dawson als Ahsoka Tano, Mary Elizabeth Windstead als Star Wars Rebel Hera Syndulla, Natasha Liu Bordizzo als Mandalorian Sabine Wren, David Tennant als droid Huyang en Eman Esfandi als Star Wars Rebel Ezra Bridger tegenover Ray Stevenson als Baylan Skoll, Ivanna Sakhno als Shin Hati, Diana Lee Inosanto als Morgan Elsbeth & Lars Mikkelsen als Grand Admiral Thrawn.

Rosario Dawson Jedi GIF by Star Wars - Find & Share on GIPHY

Ahsoka brengt een nieuwe wind doorheen de Galaxy far far away: Vrij onbekend Star Wars-terrein maakt Ahsoka van meet af aan bijzonder interessant met witchcraft & andere tovenarij die zijn inspiratie haalt uit de Dune-franchise. Er zijn opvallend meer Aziatische klemtonen te vinden in Star Wars Ahsoka zoals het samurai-ritueel van Sabine Wren, stevige rebelse Aziatische rock muziek enzovoort en dat past in het plaatje gezien de unieke vechtstijl van Ahsoka Tano uit de animatiereeksen van Star Wars en daarbij haar Katana geïnspireerde lichtzwaarden. Wederom snaps voor Dave Filoni die vrolijk doorheen de Star Wars lore walst alsof hij nooit iets anders heeft gedaan.

Ray Stevenson Lightsaber GIF by Star Wars - Find & Share on GIPHY

Ahsoka profiteert bovendien van 2 zwaargewichten in zijn cast: Rosario Dawson enerzijds die sinds The Mandalorian S2 perfect gecast is als live action Ahsoka, maar anderzijds ook karakterkop Ray Stevenson die met Rome, Thor & The Punisher weet hoe hij een indruk moet laten op een publiek. Weer een filmicoon die ons te snel verlaten heeft, MoviePulpers. Nieuwe namen zoals Mary Elizabeth Windstead, Natasha Liu Bordizzo & Ivanna Sakhno volgen mooi op de voet en dan moeten we nog wachten op Lars Mikkelsen! Continuïteit wordt er gebracht in de decors & special effects die de fantastische wereld van George Lucas uit de jaren ’70 blijven verkennen. Ahsoka kent tot slot een betrekkelijk trage editing zoals Obi-Wan Kenobi om de reveals hoog te houden, maar menig Star Wars-fan zal snoepen van de geslaagde actievolle lichtzwaard-gevechten in de eerste 2 afleveringen.

Kortom, Ahsoka is weer een schot in de roos voor het Star Wars-universum en komt gelegen voor The Walt Disney Company die de voorbije 2 jaar het ene na het andere verlies optekent door het uitmelken van zijn vele filmfranchises zoals Marvel. Volg het nu op Disney Plus, home of Star Wars.

Chopper Droid GIF by Disney+ - Find & Share on GIPHY

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter