Day Shift recensie op Netflix België

Day Shift recensie op Netflix BelgiëDay Shift ***

Regie: J.J. Perry

Met Jamie Foxx, Dave Franco, Snoop Dogg, Karla Souza, Natasha Liu Bordizzo, Meagan Good, Steve Howey, Scott Adkins, Oliver Masucci, Peter Stormare,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van Bright, Spenser Confidential en Coffee & Kareem.

Het verhaal: Jamie Foxx speelt de hoofdrol als hardwerkende vader die zijn dochter een goed leven wil bieden. Zijn alledaagse baan als zwembadschoonmaker in San Fernando Valley is echter een dekmantel voor zijn echte bron van inkomsten: het jagen op en doden van vampiers als lid van een internationale unie van vampierjagers.

Ons verdict: Disney claimt de troon te hebben veroverd van Netflix in de streamingoorlog, MoviePulpers. Het zou met Hulu, ESPN & Disney Plus meer dan 221 miljoen gebruikers hebben wat iets meer is dan de 220 miljoen van Netflix in zijn laatste kwartaalcijfers. Wel even bij vertellen dat Disney Plus gegroeid is to 152 miljoen gebruikers en nog altijd minder is dan Netflix, maar het bedrijf van Los Gatos krijgt de wind van voor de laatste tijd vanwege zijn hogere prijzen dan de concurrentie, maar het ziet er naar uit dat dit wel eens kan veranderen met de nieuwe adveertentiepakketen waaraan internationale streamingdiensten werken. Van zijn slate is Netflix thans wel overtuigd en daar komt deze week de nieuwe blockbuster Day Shift bij met Jamie Foxx, Snoop Dogg & David Franco.

Laat ons beginnen met het feit dat Day Shift een leuke twist geeft aan het buddy cop-genre dat we allemaal kennen uit films zoals Lethal Weapon, Bad Boys, Falcon & the Winter, 21 Jump Street of Spenser Confidential. Door het te vermengen met vampieren floklore krijgt het een draai zoals we zagen met Bright, waar eventueel meer mythologie in zit naar de toekomst toe. Day Shift heeft ook stevige actie waarin Jamie Foxx opnieuw punten scoort, maar de pluim wordt toch verdeeld aan regisseur J.J. Perry. De gewezen acteur & stuntman schudt samen met zijn team leuke cameraperspectieven uit de mouwen en toont opnieuw dat een stuntman veel kan bijdragen tot het actiegenre. Stevig debuut, J.J Perry! De chemie tussen Foxx & Franco zit goed en ook zijn we blij met het gezicht van How to Get Away with Murder-actrice Karla Souza als antagonist. Om af te sluiten is Day Shift’s speelduur net iets te lang, heeft de ontknoping iets teveel plottwists naar mijn zin & blijkt het gehele plot niet meer te zijn dan wat popcorn entertainment, maar desalniettemin hoor je ons niet klagen over deze vrijdagavond Netflix-film.

Kortom, met Day Shift heeft Netflix een alternatief tegen Bright, waarin het internationaal kan groeien. Interessant mix van genres tussen vampierenhorror & buddy cop-actiekomedie. Nu op Netflix!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter