The Mandalorian seizoen 3 recensie op Disney Plus België

The Mandalorian seizoen 3 recensie op Disney Plus BelgiëThe Mandalorian S3 **** 1/2

Bedenker: Dave Filloni (The Mandalorian S2) / Regie: Jon Favreau (Jungle Book, Iron Man, Lion King), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Book of Boba Fett, Black Mirror), Lee Isaac Chung (Minari), Rachel Morrison, Peter Ramsey & Carl Weathers (The Mandalorian S1)

Met Pedro Pascal, Katee Sackhoff, Amy Sedaris, Christopher Lloyd, Carl Weathers, Paul Sun-Hyung Lee, Giancarlo Esposito, Nick Nolte, Omid AbtahiRosario Dawson, Temuera Morrison, Katy M. O’Brian,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Star Wars Rebels, The Clone Wars, Bad Batch, The Book of Boba Fett & The Mandalorian S2.

Het verhaal: Mando a.k.a. Din Djarin gaat op bedevaart naar Mandalore om zich te verantwoorden dat hij zijn helm heeft afgezet voor zijn geliefde Grogu, terwijl het gezag van Bo-Katan wordt hersteld nu de darksaber teruggevonden is.

Awkward Pedro Pascal GIF by Disney+ - Find & Share on GIPHY

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Warriors Mandalorians GIF by Disney+ - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, Star Wars Celebration 2023 toonde EIN-DE-LIJK het grote plan van Lucasfilm voor de toekomst van de franchise Far Far Away… Nee, daarbij hebben we het niet over de aankondiging van die 3 nieuwe maar nu al controversiële Star Wars-films met Daisy Ridley, maar eerder die Star Wars-film door Dave Filloni die een samenvatting moet worden van Star Wars live action series zoals The Mandalorian, Boba Fett, Ahsoka en meer. Die Dave Filloni toch, hij trekt duidelijk het laken meer naar zich toe tegenover Jon Favreau na zijn animatiewerk bij Clone Wars & Rebels.

Pedro Pascal Walking GIF by Disney+ - Find & Share on GIPHY

Wat kunnen we concluderen na het kijken van het 3de seizoen van The Mandalorian? Juist, net zoals de foto’s & geanimeerde GIFjes uit deze recensie duidelijk maken, geeft The Mandalorian S3 op Disney Plus de Mandalorianen met zijn gebruiken, cultuur, thuisplaneten zoals Nevarro, Kalevala of Mandalore & mythische wezens zoals de Mythosaur de live action aandacht die het verdient. De serie focust zich sterk op dit hippe nomade ras dat niet kan ophouden om This is the Way te zeggen om de haverklap en dat is simpelweg peuzelen tot op het bot voor iedere hedendaagse Star Wars-fan out there. Deze focus resulteert echter wel in enorm veel screentime voor Mandalorians zoals Bo-Katan Kryze, Axe Woves, Paz Vizsla, The Armorer, Koska Reeves om er maar enkele te noemen, maar hoewel het dynamic duo steeds aanwezig is, trekt de reeks wel de spotlights weg van de potentiële Force dyad waardoor we fans van de initiële seizoenen een beetje horen mokken. Thans ontbreekt het niet aan schattige momenten tussen Grogu & Din Djarin of met ‘Baby Yoda’ en creaturen zoals Anzellan droidsmiths, Purgills (hyperspace walvissen), Loth-katten, Kowakian Monkey-Lizards & IG-12, maar toegegeven, dat was iets minder met niet alle nieuwe elementen die werkten of nodig waren tout cours. Het einde maakt op dat vlak heel veel goed. Andere zaken krijgen dan weer gevat golden shots, cliffhangers of easter eggs om de Star Wars-canon te dienen, maar het “Lone Ranger-aspect” ontbreekt aan dit nieuwe seizoen van The Mandalorian waardoor het meer science fiction dan western wordt. De special effects door Industrial Light & Magic met zijn revolutionaire StageCraft in combinatie met de epische muziek van Ludwig Goransson staan tot slot in dienst van mythologie uit Star Wars en brengen het tot zijn ware recht. This is the Way! 

Kortom, Dave Filloni & Jon Favreau zetten met The Mandalorian S3 all-in op de mythologie van de Mandalorians uit het Star Wars-universum. For Mandalore! 

Go Go Go Sky Dive GIF by Disney+ - Find & Share on GIPHY

Disney+ - BE NL sale

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter