Bo-Katan in The Mandalorian S2 op Disney Plus België

The Mandalorian S3 recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

The Mandalorian S2 recensie op Disney Plus BelgiëThe Mandalorian S3 **** 1/2

Bedenker: Dave Filloni (The Mandalorian S2) / Regie: Jon Favreau (Jungle Book, Iron Man, Lion King), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Book of Boba Fett, Black Mirror), Lee Isaac Chung (Minari), Rachel Morrison, Peter Ramsey & Carl Weathers (The Mandalorian S1)

Met Pedro Pascal, Katee Sackhoff, Amy Sedaris, Christopher Lloyd, Carl Weathers, Paul Sun-Hyung Lee, Giancarlo Esposito, Nick Nolte, Omid AbtahiRosario Dawson, Temuera Morrison, Katy M. O’Brian,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van andere Star Wars-anbimatieseries zoals Rebels, The Clone Wars & Bad Batch, maar ook The Book of Boba Fett & The Mandalorian S2.

Het verhaal: Din Djarin a.k.a. Mando gaat op bedevaart naar Mandalore om zich te verantwoorden dat hij zijn helm heeft afgezet voor zijn geliefde Grogu, terwijl het gezag wordt getart van Bo-Katan nu hij in bezit is van de darksaber.

Veel Mandalorians in nieuwe Mandalorian S3 recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Grogu in nieuwe Mandalorian S3 recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Move over, Trekkies, want Star Wars is terug van weggeweest nadat The Mandalorian S2 man, dier & kar nogmaals overtuigde van zijn kunnen in een tijd waarin de Skywalker-saga tot zijn einde is gekomen & het algemene kijkpubliek het beu is om voor de zoveelste keer te kijken naar een sprookje in a Galaxy Far Far Away. Andor maakte heel wat mensen terug lyrisch om George Lucas’ kindje, maar daar waren wij spijtig genoeg niet bij. Wij kijken liever uit naar het verhaal van creatieve duizendpoot Jon Favreau (The Lion King, Iron Man, Spider-Man: Far from Home) die zich liet omarmen door Dave Filloni om de mythologie van de Star Wars-animatieseries zoals Clone Wars, Bad Batch & Rebels tot leven te brengen met live action figuren.

Grogu in nieuwe Mandalorian S3 recensie op Disney Plus België

Traditiegewijs gaat The Mandalorian steeds terug naar de heimat voor Star Wars-fans, maar dat is deze keer niet Tatooine (de geboorteplaneet van Luke Skywalker, Rey Palpatine & Anakin Skywalker die nu onder controle is van Boba Fett). We gaan terug naar Nevarro, de thuisplaneet van Greef Karga, waar het ook allemaal voor Din Djarin begon maar we zullen snel naar the Mandalore system gaan met planeten zoals Kalevala & de doomstad Sundari met zijn mythische mijnen van Mandalore. Ergens zet dit ook de toon voor The Mandalorian S3 die voor het eerst grotendeels solo zal vliegen en de cultuur van Mandalore zal verkennen met heel wat figuren uit Star Wars-cartoons zoals Clan Kryze met Bo-Katan, Axe Woves & Koska Reeves en The Tribe met The Armorer, Paz Vizla & Boba Fett, mogelijk ook clan Wren met Sabine, Tristan, Ursa & Alrich, the Protectors van Fenn Rau of clan Eldar, clan Rook & clan Saxon. Hopelijk ook de Inquisitors, een Grand Admiral Thrawn of gewezen Captain Rex. De makers blijven tevens met The Mandalorian S3 grappige & schattige momenten van Baby Yoda creëren, maar laat ons vooral de legendarische kracht van deze Disney Plus-reeks niet vergeten met een revolutionaire manier van verfilmen met gigantische LED-schermen op de achtergrond, de heerlijke muziek van Ludwig Goransson en het feit dat het 3de seizoen van The Mandalorian opnieuw toont dat het science fiction- & western-genre net zoals Westworld herenigbaar zijn. Na 2 afleveringen achter de kiezen te hebben, kunnen we alleen maar beamen dat The Mandalorian het beste is wat Star Wars op het moment te bieden heeft en met de vele easter eggs uit het Star Wars-universum mogen we nog heel veel verwachten. Wij blijven simpelweg hooked!

Voor wie moest twijfelen, het 3de seizoen van The Mandalorian blijft het paradepaardje van Disney Plus en terecht. The Mandalorian S3 zet zijn triomftocht verder in the Galaxy far far away dankzij David Filoni & Jon Favreau.

Disney+ - BE NL sale

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter