Falcon and the Winter Soldier recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Falcon and the Winter Soldier recensie op Disney Plus België [eerste indruk]Falcon & the Winter Soldier ****

Bedenker: Malcolm Spellman (Empire) / Regie: Kari Skogland (The Punisher S1, The Handmaid’s Tale, The Walking Dead S7)

Met Anthony Mackie, Sebastian Stan, Daniel Bruhl, Emily Van Camp, Wyant Russell, Georges St-Pierre,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Captain America: The Winter Soldier, The Punisher S2 & Black Widow.

Het verhaal: Sam Wilson & Bucky Barnes springen terug in actie met een nieuw wereldwijd avontuur dat hun capaciteiten en geduld op de proef zal stellen. Falcon helpt de Amerikaanse overheid met een missie, terwijl The Winter Soldier probeert zijn trauma’s van het verleden te verwerken.

Winter Soldier Marvel GIF by Nerdist.com - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Het werk van Marvel Studios gaat in mineur van start op het vlak van film met de sluiting van de bioscopen en dat betekent dat de nieuwe Marvel-series op Disney Plus België alle aandacht krijgen! WandaVision is de revelatie van het filmjaar 2021 door naar de hoogste plek te klimmen als meest gestreamde serie in België en nu is het aan Falcon & the Winter Soldier om de fakkel over te nemen vanaf 19 maart 2021.

Winter Soldier Marvel GIF by Nerdist.com - Find & Share on GIPHY

Met een knalharde openingsscène worden we getorpedeerd naar herinneringen van één van de beste (om niet te zeggen beste) Marvel-films aller tijde en dan hebben we het uiteraard over Captain America: The Winter Soldier. Met Civil War erbij zijn de Captain America-films toch (verrassend) één van de sterkste uit de Marvel-stal en Falcon & the Winter Soldier surft mee op die goede kritieken uit het verleden. Bovendien was Marvel slim om regisseuse Kari Skogland te betrekken bij de productie, gezien met de ontknoping van The Handmaid’s Tale S1, maar ook een aantal afleveringen van The Punisher & The Walking Dead ons kan tonen dat ze klaar is om een serie zoals deze in zijn totaliteit te regisseren. De Canadese regisseuse ontgoochelt niet! Falcon & the Winter Soldier heeft een verzorgde CGI (meer dan wat we verwachten van een televisieserie, maar een gelijk niveau als pakweg een reeks op een betalende streamingdienst), hoewel het wel niet de dure producties van de laatste Avenger-film kan evenaren. Maar dat is misschien een beetje vanzelfsprekend met de monsterbedragen van Infinity War & Endgame. De nieuwe Disney Plus-reeks biedt ook wat we in WandaVision reeds zagen: het gaat nl. dieper in de mythologie van Captain America-strips met knipogen naar Flag-Smasher, U.S. Agent, Batroc the Leaper, Baron Zemo & meer. Het zijn wel niet geheel nieuwe personages, want we zagen al een deel in de vorige Captain America-films, maar ze krijgen allemaal iets meer tijd in de zon en daar zitten heel wat fans op te wachten. Tot slot nog even vermelden dat de geslaagde dynamiek tussen Anthony Mackie & Sebastian Stan wat uitblijft in de pilot, maar geloof ons, daar komt verandering in naargelang de serie vordert.

Kortom, Falcon and the Winter Soldier zet de traditie van de Captain America-films verder dankzij het sterke regiewerk van Kari Skogland en dat is een goede zaak voor de Marvel-fans die op zijn honger zit na het eindigen van WandaVision & het uitstellen van Black Widow. Streamen die handel!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter