Guardians of the Galaxy 3 recensie op Disney Plus België

Guardians of the Galaxy vol. 3 *** 1/2

Regie: James Gunn (The Suicide SquadGuardians of the GalaxyPeacemaker, Brightburn)

Met Chris Pratt, David Bautista, Pim Klementieff, Karen Gillan, Zoe Saldana, de stemmen van Vin DieselBradley Cooper & Maria Bakalova, maar ook Sean Gunn, Jennifer Holland, Sylvester Stallone, Nathan Fillion, Chukwudi Iwuji, Will Poulter, Nico Santos, Michael Rooker,…

Speeltijd: 150′

Ga kijken als je hield van Guardians of the Galaxy.

Het verhaal: In Marvel Studios’ “Guardians of the Galaxy Vol. 3” vestigt onze geliefde groep buitenbeentjes zich op Knowhere. Het duurt echter niet lang voordat hun levens op hun kop worden gezet door gebeurtenissen uit Rocket’s turbulente verleden. Peter Quill, die nog steeds aan het bekomen is van het verlies van Gamora, moet zijn team verzamelen voor een gevaarlijke missie om Rocket’s leven te redden. Indien deze missie niet succesvol wordt volbracht, kan dat mogelijk leiden tot het einde van de Guardians zoals we ze kennen.

Ons verdict: MoviePulpers, 16 jaar recensies schrijven, het doet wat met een mens. Je evolueert misschien niet in jouw selectie van content, maar je gaat wel op een andere manier genieten van films/series als content junky. De Guardians of the Galaxy-franchise is daar misschien wel het beste voorbeeld van. De originele indy Marvel-film met Chris Pratt, David Bautista, Zoe Saldana en de stemmen van Bradley Cooper & Vin Diesel heeft bij ons altijd een speciale plaats gehad in de live action wereld van Marvel, maar nu nog meer dan ooit. Guardians of the Galaxy is misschien wel het meest toegankelijke superheldenteam om de nieuwe Generatie Alpha te introduceren aan de MCU post-Endgame met Baby Groot als grootste publiekslieveling. Het is dan ook enigszins spijtig dat James Gunn Marvel Studios verlaat. Zijn kunde dat een combinatie is van gekkigheid overgoten met classic loldies heeft het team van Starlord, Gamora, Drax, Groot & Rocket vorm gegeven en zijn stijl wordt klakkeloos gekopieerd door alle filmstudio’s die geld ruiken. Maar goed, we gunnen het de man wel om aan het roer te zitten van DC Film.

Guardians Of The Galaxy Rocket GIF by Marvel Studios - Find & Share on GIPHY

Wat je reeds zag in de vorige Guardians-films word je als kijker opnieuw geserveerd: Gekke pulp-werelden worden op het grote scherm getoverd alsof het niets is met als hoogtepunt de bio-organische wereld van OrgoCorp op het niveau van Er was eens… Het Leven. Die wereld, die perfect kan dienen als biologieles over immuniteit, krijgt in onze ogen misschien wel iets teveel screentime, waardoor The Sovereign uit de post-credits scène van Guardians 2 wat vergeten wordt en Adam Warlock wat slecht geïntroduceerd wordt in de MCU. Boe. Maar goed, het past allemaal wel in de arc van Rocket Raccoon en deze breekt potten in Guardians of the Galaxy 3. Menigmaal heeft yours truely tijdens de film zichzelf afgevraagd waarom hij tranen in de ogen krijgt van de fictieve gruweldaden & experimenten op de slimme wasbeer, maar kijk, emotioneel is dit van topniveau en zal het GAIA in de toekomst kunnen dienen. Spijtig dat dit allemaal wat teniet wordt gedaan met een te lange speelduur die zichzelf ontleend tot een film waar simpelweg veel teveel in zit: The High Evolutionary, Counter-Earth, Citadel of Science, Knowhere, Arete Lab,… Bon, Marvel as usual, denk ik dan, but I enjoyed it. Om het nu de beste Marvel-film in de Multiverse Saga te noemen, gaat me wat tever. Er komt immers geen Multiverse aan te pas. Tot slot is Guardians of the Galaxy vol. 3 misschien minst grappige maar wel de meest serieuze & actievolle van de 3 en reken daar maar op een aantal bijzonder coole golden shots van de superhelden om U tegen te zeggen.

Kortom, Guardians of the Galaxy vol. 3 is het beste wat we van Marvel mogen verwachten in filmjaar 2023. Rocket, Lylla, Floor, Teefs forever! Nu beschikbaar op Disney Plus België!!!

Guardians Of The Galaxy Lol GIF by Leroy Patterson - Find & Share on GIPHY

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter