Franchise: Just Mercy

Titel: Just Mercy

Regie: Destin Daniel Cretton

CAST: Michael B. Jordan, Jamie Foxx & Brie Larson

SYNOPSIS: In het intense, op feiten gebaseerde “Just Mercy” volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley. Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian, die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

WEDSTRIJD: Ga naar de Belgische première van Just Mercy in Bozar dankzij MoviePulp.be

Just Mercy banner

Michael B. Jordan, Jamie Foxx & Brie Larson schitteren naast elkaar in de nieuwe film Just Mercy die eindelijk in België op 22 januari 2020 zal verschijnen in België. Wil je graag de film bekijken? Dan hebben we iets voor jou! Neem deel aan onze wedstrijd om 5 duotickets te winnen voor de première op zaterdag 18 januari 2020 in de Bozar te Brussel. Wees er dan als de kippen bij, want de 1ste 5 kandidaten die het formulier onderaan invullen, mogen van ons gratis naar de première samen met ons. Wedstrijd loopt tot max. vrijdag avond 23u59. Veel succes!

Lees verder WEDSTRIJD: Ga naar de Belgische première van Just Mercy in Bozar dankzij MoviePulp.beJust Mercy trailer met Michael B Jordan

Just Mercy trailer met Michael B Jordan

Michael B Jordan (Creed 2, Fantastic Four, Black Panther) wordt al een tijdje getipt voor een nieuwe rol in de 4de Matrix-film als de jonge Morpheus, maar tot voor die tijd moet hij het houden bij andere projecten. Zo ook Just Mercy waarin hij naast Jamie Foxx (Django Unchained, Baby Driver) & Brie Larson (Captain Marvel, Room) een advocaat vertolkt die vecht voor onrecht bij beschuldigden in het VS van de jaren ’80. Andere rollen zijn weggelegd voor Rob Morgan (DareDevil S1, Mudbound), Tim Blake Nelson (Angel Has Fallen, The Ballad of Busters Scruggs), O’Shea Jackson (Den of Thieves, Godzilla: King of the Monsters, Long Shot). Door Destin Daniel Cretton (The Glass Castle), vanaf 15 januari 2019 in Belgische bioscopen, Michael B Jordan als Bryan Stevenson in Just Mercy trailer.

Lees verder Just Mercy trailer met Michael B Jordan