The Boys S3 recensie op Amazon Prime Video

The Boys S3 recensie op Amazon Prime VideoThe Boys S3 **** 1/2

Bedenker: Eric Kripke, Evan Goldberg  & Seth Rogen (Preacher)

Met Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Giancarlo Esposito, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Jennifer Esposito, Tomer Capon, Nathan Mitchell, Karen Fukuhara, Jensen Ackles, Nick Wechsler,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Umbrella Academy S2, Brightburn & het vorige seizoen van The Boys.

Het verhaal: Na de incidenten in The Boys S2 is de vrede teruggekeerd. Vought, Homelander & de rest van de sups staan meer onder supervisie door de overheid… Of toch niet?

Ons verdict: Wat doe je als Disney een deal heeft met Marvel, Warner Media met DC Comics & Netflix met Dark Horse en je zit op een hoop poen dat oh zo graag wil uitgeven aan het superheldengenre? Klopt, je maakt het genre belachelijk. Met The Tick deed Amazon reeds een poging die het moest aflassen na 2 seizoenen omdat niemand er wou naar kijken. Maar hun 2de poging was dankzij de creatieve inbreng van Eric Kripke & Seth Rogen (Preacher, Sausage Party) een serieuze schot in de roos, gezien The Boys één van de sterkste titels is op de streamingdienst van de e-commerce-gigant uit Seattle. Zowel op het vlak van kwaliteit met positieve recensies en kwantiteit met streamers die duidelijk toehappen als ze Amazon Prime Video in huis halen.

Het 3de seizoen van The Boys biedt opnieuw continuïteit met zijn vorige seizoenen dankzij zijn bloed, bloot, gevloek & donkere humor in de pilot en daar wijkt het niet van af. Olé! Aan de heerlijk donkere cinematografie en het rock & roll-gehalte wordt niet geraakt en The Boys S3 gaat zo goed van start vanwege de geweldige ontknoping van The Boys S2. Verwacht je na de pilot wel opnieuw aan meer dialoog dan actie (maar wees gerust, daar komt verandering in naargelang het seizoen vordert). Van de hele cast maken Anthony Starr, Karl Urban, Erin Moriarty, Jack Quaid & Giancarlo Esposito The Boys S3 tot de aanrader dat het is met nieuwkomers  Jensen Ackles als Soldier Boy en zijn Payback-teamleden die een nieuwe wind toevoegen aan dit nieuwe seizoen van The Boys. Het The Boys seizoen 3 gaat de makers wel meer opnieuw naar de parodie op figuren zoals Superman, The Flash, Aquaman, Wonder Woman, Captain America met de hilarische verwijzing naar Justice League als leuke referentie in dit seizoen. Tot slot blijven de schrijvers trouw aan de strip van Garth Ennis door heel wat leuke referenties en knipogen te integreren in de serie. Een must voor iedere comic book-adaptatie dezer dagen!

Kortom, The Boys S3 blijft een verademing voor het superheldengenre en groeit seizoen per seizoen naar een hoger niveau. Een van de enige redenen om nog steeds Amazon Prime Video in huis te hebben!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter