Thor Love & Thunder recensie op Disney Plus België

Thor Love and Thunder recensie door Taika WaititiThor: Love & Thunder ****

Regie: Taika Waititi (Jojo Rabbit).

Met Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Chris Pratt, Natalie Portman, Christian Bale, Russell Crowe, Jaimie Alexander, Dave Bautista, Pom Klementieff, Sean Gunn, Karen Gillan, Elsa Pataky, Matt Damon, Luke Hemsworth, Melissa McCarthy, Sam Neill, Brett Goldstein,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Thor Ragnarok.

Het verhaal: Thor maakt een nieuwe soort reis: een zoektocht naar zichzelf. Maar zijn pensioen wordt onderbroken door de galactische moordenaar Gorr, die uit is op de vernietiging van de goden. Om de dreiging te bestrijden, roept Thor de hulp in van Valkyrie, Korg & zelfs ex-vriendin Jane Foster, die op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een spannend kosmisch avontuur om het mysterie van de wraak van Gorr te ontrafelen en hem te stoppen voor het te laat is.

Chris Hemsworth & Stormbreaker in Thor Love and Thunder recensie door Taika Waititi

Ons verdict: Hey iedereen, Marvel’s Phase 4 draait op volle toeren en oh, wat hebben we al kunnen genieten! Van (Tom Hiddleston in) Loki, Spider-Man: No Way Home & (Bucky in) Falcon & the Winter Soldier, Moon Knight (Oscar Isaac, my baby!) WandaVision & Doctor Strange in the Multiverse of Madness met Wanda Maximoff. Over de nieuwere Marvel televisieseries gaan we niet uitweiden, want die vind ik voorlopig niet alles met She-Hulk bovenaan de lijst. Een tijdje terug keek ik naar Thor: Love & Thunder en hoewel ik minder enthousiast was als Dax, was ik opnieuw aangenaam verrast door Marvel Studios.

Chris Hemsworth & Stormbreaker in Thor Love and Thunder recensie door Taika Waititi

Van alle Marvel-films komt Thor er toch altijd uit als één van de zwakste of je nu praat over de originele Thor & Thor 2: The Dark World. OK, de beelden & special effects zijn altijd wel goed, maar sommige creatieve keuzes in de verhaallijn vonden we niet alles. Thor 3: Ragnarok was een stap in de goede richting en ook Thor Love & Thunder volgt de trend van zijn voorganger. Thor 3 & Thor 4 nemen zich niet altijd even serieus en dat maakt de film fun om naar te kijken.

Christian Bale als Gorr the God Butcher in Thor Love and Thunder

De cast met Natalie Portman, Russell Crowe & Christian Bale laten weer mooie dingen zien, terwijl Chris Hemsworth zijn heerlijke zelve is (habba habba, als je begrijpt wat ik bedoel). We zijn blij dat hij als lid van de oude garde nog steeds continuïteit brengt. Het spreekt voor zich dat Thor: Love and Thunder zoals iedere Marvel-film van top niveau is op het vlak van actie & CGI, maar het is verbluffend hoeveel er ook deze keer weer in de achtergrond gebeurt. Hou dus je ogen goed uit voor heel wat zogenaamde easter eggs. Tot slot is ook deze keer de muziek weer schitterend gekozen door de Marvel execs met o.m. Sweet Child O’ Mine van Guns N’ Roses en de nu al grootste hit van het jaar: Hey Ninny-Nonny door Taika Waititi himself.

Kortom, Thor: Love & Thunder is fun en een dikke aanrader die je nu kan zien op Disney Plus België. Goed gedaan, Taika Waititi!

Met dank aan Una

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter