Love & Death recensie op Streamz

Love & Death recensie op StreamzLove & Death S1 ***

Bedenker: David E. Kelley (Big Little LiesNine Perfect StrangersAnatomy of a ScandalThe Undoing) / Regie: Leslie Linka Glatter (HomelandMad Men, Pretty Little Liars)

Met Elisabeth Olsen, Jesse Plemons, Lily Rabe, Patrick Fugit, Keir Gilchrist, Elizabeth Marvel, Tom Pelphrey, Krysten Ritter,….

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Candy & Don’t Worry Darling.


Het verhaal: Love & Death neemt een nauwkeurige kijk op de verandering van Candy Montgomery van een heldere, vrome christelijke huisvrouw naar een meedogenloze bijlmoordenaar en de eigenaardige affaire die het allemaal begon. Het speelt zich af in een hechte, vertrouwende Texaanse gemeenschap vol zorgeloze gezinnen en trouwe kerkgangers. Het is een idyllisch plaatje – en de perfecte dekmantel voor gevaarlijke geheimen en vicieuze jaloezie die ongecontroleerd blijven.

De cast van Love & Death recensie op Streamz

Ons verdict: MoviePulpers, of we nu willen of niet… True Crime is een dikke hit op streamingdiensten. Dat werd onlangs nog eens pijnlijk duidelijk met de Netflix-serie Dahmer die topplaatsen opnam in hun top 10 series aller tijde zonder een bijdrage van ons op één of andere manier, maar ook Streamz blijft komen met hun Vlaamse True Crime-afleveringen en het recente 1985 over de Bende van Nijvel op VRT Max mag je ook aan het genre toevoegen. Disney Plus deed het dan weer succesvol met Boston Strangler. Het feit dat we niet altijd recensies schrijven over het genre zal de kritische MoviePulp.be-bezoeker al wel hebben doen vermoeden dat wij er niet altijd fan van zijn. Ze geven vaak de seriemoordenaar iets teveel een podium om valselijk te schijnen zonder meer informatie erbij te schenken over de context of de omstandigheden. In onze ogen hoort het dan ook op de brandstapel bij dat andere vreselijke genre: de detectieve thriller of whodunnit.

Krysten Ritter & Elisabeth Olsen in Love & Death recensie op Streamz

Dat David E. Kelley aangesteld werd om het waargebeurde verhaal van Candace Lily Montgomery te brengen, mag niet verrassen. De bekende schrijver & producent heeft een mooie naam voor zichzelf uitgeschreven, dankzij zijn hitserie Big Little Lies maar recent nog Anatomy of a Scandal op Netflix & The Undoing op Streamz. Maar lang niet alles wat hij schrijft, is een hit als je kijkt naar Big Sky & Nine Perfect Stranger en ik vrees dat we Love and Death in datzelfde rijtje mogen plaatsen.

Love & Death recensie op Streamz

Het helpt natuurlijk niet dat er reeds een fictiereeks is gemaakt rond Candy Montgomery met Jessica Biel in de hoofdrol. Nu, beide producties zijn heel anders op het vlak van verhaallijn, maar heel gelijkaardig in termen van cinematografie & kostuumwerk. Regisseuse Leslie Linka Glatter opteert voor een al even traag tempo met de eerste afleveringen die aanvoelen als een vreemde passage uit de Stepford Wives en nagenoeg niet sterk genoeg zijn om menige streamer met een drukke agenda aan het lijntje te houden. Er is een klein lichtje aan het einde van de 3de aflevering, maar de daaropvolgende episodes zakken in elkaar zoals een pudding om het niveau te halen van de slechtere David E. Kelley-serie. Spijtig voor Elisabeth Olsen die haar acteerprestatie uit WandaVision verfijnt voor de gelegenheid met als hoogtepunt aflevering 6, maar de chemie met Jesse Plemons is ver zoek.

Kortom, Elisabeth Olsen houdt David E. Kelley’s versie van Candy Montgomery enigszins overeind met Love and Death, maar we waren niet 100% overtuigd.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter