bad boys for life logo

Bad Boys 3 recensie op Europese première in Parijs

Bad Boys 3 recensie op Europese première in ParijsBad Boys for Life *** 1/2

Regie: Adil El Arbi & Bilall Fallah (Black, Patser, Snowfall)

Met Will Smith, Martin Lawrence, Joe Pantoliano, Vanessa Hudgens, Charles Menton, Paolo Nunez, Alexander Ludwig, Kate del Chastillo, David Shae, DJ Khaled, Michael Bay, Nicky Jam,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van Hobbs & Shaw, Bumblebee en ander werk van het Belgisch duo zoals Patser & Snowfall.

Het verhaal: Bad Boys Mike Lowrey & Marcus Burnett zijn weer bij elkaar voor een laatste rit in het langverwachte Bad Boys for Life.

Will Smith in Bad Boys for Life

Ons verdict: Yours truely mag dan misschien geen dreiri van ‘t Kiel zijn, als gastje van ‘t Zuid weten we maar al te goed wat het is om op te groeien met Will Smith & Martin Lawrence. Bad Boys was een vaste waarde voor iedereen die opgroeide in ‘t Stad & parking en als je dan hoort dat de 3de Bad Boys-film terugkomt met 2 Vlaamse regisseurs uit Antwerpen en omstreken, dan kan je jezelf best voorstellen waarom wij hemel & aarde hebben verschoven om de Europese première van Bad Boys for Life mee te maken.

Will Smith & Martin Lawrence in Bad Boys for Life

Adil El Arbi & Bilall Fallah ruilen met Bad Boys for Life verrassend genoeg de actievolle cuts van Michael Bay (die bovendien een gastrol in de film speelt) met humor & dialogen. Daar zit ook de sterkte van de film met af & toe een grapje die de doorsnee Belg zal pruimen. Samen met de gebruikelijke cinematografie vol neon door Robrecht Heyvaert en de vele verfijnde shots door de hele film geven zij een moderne invulling van wat een actiefilm moet zijn in de jaren 2020. Begrijp ons niet verkeerd, er is genoeg geknal, voldoende vuur & explosies en macho-gepraat om de doorsnee Amerikaan bezig te houden, maar verwacht geen snelle editing à la 6 Underground. De chemie tussen Will Smith & Martin Lawrence is in het begin wat zoek, maar komt zeker op het einde goed tot zijn uiting, terwijl de jonge cast met namen zoals Vanessa Hudgens, Charles Menton & Alexander Ludwig spijtig genoeg doorheen de hele film in decor opgaat. Patsers El Arbi & Fallah hadden er misschien goed aan gedaan om de film iets minder lang te maken en iets betere film editors te kiezen (of kregen we misschien geen prioriteit boven de Marvel-films, gezien beide editors in het verleden voor Spider-Man: Far from Home & Ant-Man werkten), maar op en al is dit een legendarische prestatie door de Belgen met Noord-Afrikaanse roots. Chapeau, gasten!

Kortom, Bad Boys for Life is de braafste film die we tot heden zagen van Adil El Arbi & Bilall Fallah, maar hop en al een puike Hollywood-prestatie door onze trotse Belgen. Veel (box office) geluk, jongens!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter