Franchise: Urbanus de Vuilnisheld

Urbanus De Vuilnisheld recensie

Urbanus De Vuilnisheld recensieUrbanus: De Vuilnisheld ***

Regie: Erik Verkerk & Joost Van den Bosch (Tex, George & Paul, De tand des tijds)

Met de Vlaamse stemmen van Urbain Servranx, Sven De Ridder, Ben Segers, Sien Eggers, Ludo Hellinx, Pieter Embrechts, Koen Van Impe, Tom Van Dyck,…

Speeltijd: 72 minuten

Ga kijken als je hield van een Vlaamse versie van Sausage Party.

Lees verder Urbanus De Vuilnisheld recensie

WEDSTRIJD: Win bioscooptickets voor Urbanus: De Vuilnisheld

Urbanus De Vuilnisheld banner

2019 is het jaar van Urbanus die inmiddels 35 jaar bezig is met de vunzige strips die alle Vlaamse jongeren van de jaren ’80 & ’90 kennen. Voor de gelegenheid van zijn nieuwe animatiefilm Urbanus: De Vuilnisheld mogen we 10 duotickets weggeven voor de fans van deze Vlaamse animatiefilm. Ben je benieuwd hoe je kan winnen? Ga dan mooi verder naar de volgende pagina!

Lees verder WEDSTRIJD: Win bioscooptickets voor Urbanus: De Vuilnisheld


Groot nieuws: 2019 wordt het jaar van Urbanus!

2019 wordt het jaar van Urbanus

Sinds enkele weken weten we het al: Op 27 februari 2019 komt Urbanus: de Vuilnisheld in de zalen. Het wordt een zotte animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het van de pot gerukte Urbanus-universum van Tollembeek, één van de bekendste dorpen uit onze stripgeschiedenis. Dit jaar vieren de Tollembekenaars, samen met hun bedenkers Willy Linthout en Urbanus, hun 35ste verjaardag. Sinds de publicatie van het eerste album “Het Fritkotmysterie” eind 1983, tekenden en bedachten Willy Linthout en Urbanus meer dan 175 absurde verhalen met de zotte inwoners van Tollembeek. Meerdere generaties fans groeiden op met de ondeugende strips, waarvan inmiddels bijna 10 miljoen exemplaren werden verkocht. Dat ze in Tollembeek niet vies zijn van een feestje, weten de trouwe fans al langer. Maar het feestcomité van de stripgemeente heeft het wel heel druk: de 65ste verjaardag van Willy Linthout is nog maar pas weggespoeld of ze moeten zich al klaarmaken voor de 70ste verjaardag van Urbanus op 7 juni 2019.

Lees verder Groot nieuws: 2019 wordt het jaar van Urbanus!


Dit zijn de Vlaamse stemmen van Urbanus: De Vuilnisheld

 Urbanus is terug in Urbanus de Vuilnisheld

Eyeworks Film kondigde zonet de Vlaamse stemmencast aan van Urbanus: De Vuilnisheld en met namen zoals Urbanus (Hector, Koko Flanel), Ben Segers (Bad Trip, De Collega’s 2.0), Sven De Ridder (De Bunker, Pieter Konijn), Sien Eggers (In de Gloria, Finding Dory, Sing), Ludo Hellinx (Hotel Transsylvanië 3), Pieter Embrechts (De Grinch, Ferdinand), Koen Van Impe (Verschrikkelijke Ikke 3, 13 Geboden) & Tom Van Dyck (Niet Schieten, Safety First) krijgen we een Vlaamse stemmencast om U tegen te zeggen! Meer details hier beneden!

Lees verder Dit zijn de Vlaamse stemmen van Urbanus: De Vuilnisheld

Urbanus in Urbanus: de Vuilnisheld trailer

Urbanus de Vuilnisheld logo

Volksheld Urbanus is een legende in de Vlaamse filmgeschiedenis en de millenials onder ons zijn ongetwijfeld opgegroeid met zijn grappige & vunzige stripboeken. Samen met het Gallische dorp van Asterix is Tollembeek het bekendste dorp uit onze stripgeschiedenis en het mag dan ook niet verbazen dat de striptekenaars, samen met hun bedenkers Willy Linthout en Urbanus, terugkomen met een animatiefilm voor hun 35ste verjaardag. In Urbanus: de Vuilnisheld sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): Igor mag gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek gedurende een jaar en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden. De regie is in handen van Erik Verkerk & Joost Van den Bosch, terwijl Vincent Bal de stemmenregie op zich neemt met namen zoals Urbanus, Ben Segers (Bad Trip, De Collega’s 2.0), Sven De Ridder (De Bunker, Pieter Konijn), Sien Eggers (In de Gloria, Finding Dory, Sing), Ludo Hellinx (Hotel Transsylvanië 3), Pieter Embrechts (De Grinch, Ferdinand), Koen Van Impe (Verschrikkelijke Ikke 3, 13 Geboden) & Tom Van Dyck (Niet Schieten, Safety First). De eerste Urbanus de Vuilnisheld trailer vind je onderaan!

Lees verder Urbanus in Urbanus: de Vuilnisheld trailer