Knives Out 2 logo

Knives Out 2 recensie op Netflix België

Knives Out 2 recensie op Netflix BelgiëGlass Onion: a Knives Out story ****

Regie: Rian Johnson (Star Wars VIII: The Last JediLooper)

Met Daniel Craig, Edward Norton, Kate Hudson, Dave Bautista, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline,…

Speeltijd: 140′

Ga kijken als je hield van Knives Out, maar ook een beetje Star Wars VIII: The Last Jedi.

Het verhaal: In het vervolg op Knives Out reist detective Benoit Blanc af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een nieuwe cast een bonte verzameling van verdachten vormt.

De cast van Glass Onion: A Knives Out mystery op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, we waren er nog het laatst over bezig met onze goede vrienden van Netflix Benelux, maar we zijn dol op het werk van Amerikaans regisseur Rian Johnson sinds hij commercieel ging met Looper, nog altijd één van de strafste science fiction films van de jaren 2010. De laatste jaren heeft de beroemde cineast zichzelf gewaagd aan wat andere genres waarin hij verrassend genoeg de whodunnit opnieuw op de kaart bracht in Hollywood met de filmhit Knives Out. Inmiddels zijn er al heel wat nieuwe detective-verhalen gelanceerd in Tinseltown (we denken maar aan Murder on the Orient Express, Death on the NileSee How They Run, The Woman in the Mirror, Enola Holmes, The Girl on the Train, Ready or Not, in zekere zin The French Dispatch, etc.), maar geen enkel was echt op het niveau van Rian Johnson’s Knives Out waar Netflix 450 miljoen dollar voor dokte om maar liefst 2 langspeelfilms te krijgen op zijn streamingdienst.

De cast van Knives Out 2 recensie op Netflix België

Om het succes te beschrijven van de Benoit Blanc-franchise (en daarbij ook Glass Onion) moeten we even terug gaan naar de originele film. Wat maakte deze zo sterk? Klopt, die dikke middelvinger van de regisseur richting het genre waarin de film zich afspeelt. Het zorgt voor heel wat fun & humor die met Knives Out 2 een stuk beter is dan zijn voorganger dankzij de acteerprestaties van leden van de cast zoals Daniel Craig, Edward Norton, Kate Hudson & Dave Bautista. Het lijkt bovendien een nieuwe trademark te worden van Johnson, want na Star Wars VIII: The Last Jedi zet hij opnieuw het genre op zijn kop en het plakt goed op het digitale scherm net zoals Taika Waititi’s Thor Love & Thunder. De immense speelduur van Glass Onion: a Knives Out story gaat vliegensvlug voorbij en toont opnieuw hoe je als sterke filmmaker de kijker geëntertaind kan blijven houden met een speelduur van meer dan 2 uur dankzij een scherpe & snelle cut. Editing, people, it’s so important. Het plot van Glass Onion: a Knives Out story heeft heel wat leuke twists & turns die niet cliché zijn voor het genre en je bovendien niet zal ontgoochelen door te arty of ingewikkeld te worden. Tot slot focust deze 2de Knives Out-film slim op een eclectische achtergrond, klederdracht & karaktertekening van de personages die uniek is binnen het genre. Het toont wat een effect een context kan hebben op een verhaallijn.

Kortom, het is duidelijk dat Daniel Craig geen James Bond meer nodig heeft in zijn leven, want als hij mag doen wat hij graag doet met een cineast zoals Rian Johnson, dan krijg je een dikke aanrader van een film. Maakt niet uit welk genre! Stream Glass Onion: a Knives Out story vanaf morgen, de beste blockbuster van het filmjaar op de internationale streamingdienst Netflix.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.