The Pale Blue Eye recensie op Netflix België

The Pale Blue Eye recensie op Netflix BelgiëThe Pale Blue Eye ****

Regie: Scott Cooper (AntlersBlack Mass)

Met Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Robert Duvall, Lucy Boynton Lucy Boynton, Toby Jones, Charlotte Gainsbourg, Harry LawteySimon McBurney, Timothy Spall, Fred Hechinger, Hadley Robinson, Joey Brooks, Brennan Keel Cook, Gideon Glick, Matt Helm, Steven Maier, Charlie Tahan,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Ritueel.


Het verhaal: The Pale Blue Eye draait om de poging om een reeks moorden op te lossen die in 1830 plaatsvonden op de Amerikaanse militaire academie in West Point. Bale speelt een ervaren detective in de film die de moorden onderzoekt, bijgestaan door een op details georiënteerde jonge cadet die later een wereldberoemde auteur zal worden, Edgar Allan Poe.

Christian Bale in The Pale Blue Eye recensie op Netflix België
Ons verdict: MoviePulpers, zoals we reeds bevestigden in onze Knives Out 2 recensie is de whodunnit terug van weggeweest! Laat ons de meest recente detectieve thrillers van Tinseltown nog eens opsommen: Knives Out, Murder on the Orient ExpressDeath on the NileSee How They Run, The Woman in the MirrorThe Girl on the Train & Glass Onion. Deze serie van films blijft zeer trouw aan het eeuwenoude filmgenre, maar meer en meer wordt er door de regisseur gespeeld met het genre om het meer naar zijn creatief hand te zetten. Ik denk maar aan  Enola Holmes die stripliefhebbers wil aanspreken. Of wat dacht je van The French Dispatch waarin Wes Andersen zijn ding mag doen? Of het bloederigere Ready or Not door Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett?

The Pale Blue Eye Netflix recensie met Christian Bale

Onder dit rijtje van laatstgenoemde thrillers kan je nu ook The Pale Blue Eye plaatsen, want regisseur Scott Cooper zet zijn typische stijl uit Antlers voort in een murder mystery. Het geeft The Pale Blue Eye een prachtige gothische uitstraling die bovendien stevig ondersteund wordt door 3 zaken: Een uitmuntende cinematografie vol craftsmanship, het heerlijk tanend tempo waarin het verhaal van Louis Bayard wordt verteld en de acteerprestatie van de protagonist Christian Bale. Dat The Dark Knight één van onze lievelingsfilms is op de redactie, moet geen geheim zijn, maar tijd voor een opbiechting: Ondertekende was nooit echt overtuigd van Christian Bale als Batman. Respect voor de acteur was er in zekere zin altijd vanwege zijn rollen in American Psycho, The Machinist & Harsh Times, maar hij liet mij niet spontaan naar de bioscoop rennen als hij een nieuwe film uitbracht. Maar dat is sinds de jaren 2020 veranderd met de films waarin hij speelde, want Le Mans ’66, Thor Love & Thunder en Amsterdam zijn grand cru voor yours truely en dat zonder twijfel vanwege de bijdrage door Bale. The Pale Blue Eye is daar geen uitzondering op. Wat een acteur die voor ons de discussie over de beste acteur aller tijde simpelweg sluit. Tot slot zit de speelduur van over de 2 uur de ontknoping van The Pale Blue Eye niet mee, alsook is de filmmuziek niet exceptioneel te noemen om de film tot een legendarisch niveau te brengen. Zonder meer is het wel de beste film die Scott Cooper ooit bracht.

Met andere woorden, The Pale Blue Eye is voor ons de zoveelste bevestiging van wat een legendarische acteur Christian Bale wel is. Geen discussie meer dat hij voor ons de beste acteur aller tijde is naast Leonardo DiCaprio & Tom Hardy! Stream deze interessante whodunnit op Netflix België in de stijl Scott Cooper nu op Netflix.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.