Franchise: filmjaar 2022

Dit waren de grootste openingsweken van 2022

Belgische bioscopen mogen de deuren openen vanaf 9 juni 2021

MoviePulpers, de coronatijden zijn eindelijk voorbij, dus zijn filmdistributeurs een beetje happiger om bezoekersaantallen & box office omzet te delen. Heel wat nieuws komt niet consistent door en er komt informatie van alle kanten, maar volgens onze estimaties van verschillende bronnen zouden dit de juiste cijfers moeten zijn voor 2022. Hierbij de grootste openingsweken van 2022 in Belgische bioscopen!

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2022

Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2022

Ho Ho Ho! Het is weer die tijd van het filmjaar, MoviePulpers, want tussen kerst & nieuwjaar komen de 2 founders van MoviePulp.be, Dax & Kenneth, zoals elk jaar traditioneel met een jaaroverzicht van de beste & slechte films & series van het afgelopen filmjaar. Met een stevig voorjaar startten de bioscopen ambitieus het filmjaar 2022 na de COVID-crisis op met een heleboel sterke titels zoals The Batman, King Richard, Ambulance & Top Gun Maverick om het najaar iets minder af te ronden met lokale titels zoals Zillion, Close & De Acht Bergen die vooral de show steelden. De zomer was dan weer voor Thor: Love & Thunder, H4Z4RD, Don’t Worry Darling & Samaritan. Netflix had er een minder jaar op zitten met een heleboel mislukte Amerikaanse blockbusters zoals Gray Man, Spiderhead & The Adam Project (op Glass Onion na), maar ook sterke (vooral Europees getinte) content zoals Stranger Things S4, The Crown S4, Athena, Im Westen Nichts Neues, Blonde, 1899 S1 & Clark S1. Op steam kwam vooral aan het einde van de zomer van filmjaar 2022 de doorbraak met House of the Dragon S1 nadat het sterke Pam & Tommy op Star van Disney Plus België lang de te kloppen titel was na prestige series zoals The Handmaid’s Tale S5 & Peaky Blinders S6. We lijsten ook nog heel wat verrassingen op zoals White Lotus S2, The Bear S1, The Old Man S1 & Tokyon Vice S1. Dit is het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2022, everyone!!!

Lees verder Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 202210 films om naar uit te kijken in 2022

Gezien Omikron kan er nog heel wat veranderen, maar toch gaan we met de recente heropening van de bioscopen een fijne selectie aan films voor filmjaar 2022 geven. Want daar komt 2022! Het voorjaar vliegt er meteen in met blockbusters zoals Morbius, Moonfall, Uncharted & King Richard. Het filmjaar 2022 gaat dan echt van start met The Batman, maar ook Top Gun: Maverick & Jurassic World 3: Dominion. De zomer zal dan zijn voor Lightyear, Black Adam & Bullet Train. Oh ja, en we krijgen als bonus eindelijk die 2de Avatar-film te zien. Alleszins, geniet van ons overzicht voor filmjaar 2022!

Lees verder 10 films om naar uit te kijken in 2022