In productie Twee Zomers van Tom Lenaerts

In productie: Twee Zomers door Tom Lenaerts

Het 2de seizoen van Over Water mocht dan niet zo zeer onze ‘dada’ zijn, toch kunnen we de kwaliteiten van Tom Lenaerts niet ontkennen. Zowel als programmamakers, maar dus ook fictieschrijver na Loft & Over Water. Zijn pogingen worden gewaardeerd in de Vlaamse televisie- & filmindustrie, want VRT gaat nu een 2de fictieproject van hem afnemen met de titel Twee Zomers. De Vlaamse cast is wederom indrukwekkend met grote namen zoals Koen De Bouw (The Man Who Sold His Skin, The Team I, The Last Tycoon, Loft), Kevin Janssens (De Patrick, Revenge, Breendonk, Fair Trade), Ruth Becquart (Black-Out, Red Light, Gent-West), Inge Paulussen (Beau Sejour, Niet Schieten), Tom Vermeir (Belgica, Kom hier dat ik u kus), Tijmen Govaerts (Muidhond, Girl) & Herwig Ilegems (Bowling Balls, Halfweg). Andere namen zijn de mooie Sanne Samina Hanssen (Undercover), An Miller (Dagen zonder lief, The Loft), Tine Roggeman (In Vlaamse Velden, CordonDe Bunker), Felix Meyer (13 Geboden), Lukas Bulteel (Bastaard), Vincent Van Sande (Facades, Dode Hoek), Louise Bergez (Yummy), Marieke Anthoni (Professor T) & Bjarne Devolder (Rookie, Bastaard). De nieuwe Vlaamse serie wordt verwacht in 2022 op de buis & stream en de eerste foto’s van Twee Zomers kan je bovenaan bekijken. Lenaerts wordt bovendien ondersteund door Brecht Vanhoenacker in de regie & Paul Baeten in het scenario.

SYNOPSIS: Het begint 30 jaar geleden: een groep levenslustige jonge 20-igers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. 30 zomers later nodigen Romée & Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge 50-igers.

En onvergetelijk wordt het zeker… Nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij: er duikt een video op van de noodlottige avond tijdens die vakantie van 30 jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef, in ieders gezicht en worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. Meteen is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt…

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter