Tag Archives: Emmys

En de winnaars van de Emmy Awards 2019 zijn…

Dit zijn de winnaars voor de Emmy Awards 2019

De winnaars van de PrimeTime Emmy Awards 2019 zijn binnen! Zoals te verwachten, valt HBO in de prijzen met Game of Thrones & Chernobyl (Maar ook Barry & Succession) hoewel de opbrengst een pak minder is met Game of Thrones & Veep die heel wat awards missen, terwijl Amazon wint met Fleabag & The Marvelous Mrs. Maisel en Netflix met Black Mirror Bandersnatch, When They See Us & Ozark. HBO (39) wint met zowel Creative als PrimeTime Emmy Awards van Netflix (27) & Amazon (15) in de algemene Emmy scorecard.

Continue reading En de winnaars van de Emmy Awards 2019 zijn…

Dit zijn de nominaties voor de Emmy Awards 2019

Dit zijn de nominaties voor de Emmy Awards 2019

De tweestrijd tussen de 2 grootste streamingplatformen van het moment, HBO & Netflix, gaat verder met de nominaties voor Primetime Emmy Awards die vandaag aangekondigd werden door Ken Jeong (The Hangover-franchise) & D’Arcy Carden (Barry). Voorlopig lijkt HBO aan de leiding te gaan dankzij nominaties voor Game of Thrones, Chernobyl, Sharp Objects, True Detective, Veep en meer, maar ook Netflix doet het goed met nominaties voor When They See Us, Ozark, Russian Doll, Dead to Me en meer. De volledige lijst van nominaties kan je onderaan bekijken.

Continue reading Dit zijn de nominaties voor de Emmy Awards 2019

Dit zijn de winnaars van Emmy Awards 2018

Dit zijn de winnaars van Emmy Awards 2018

De Primetime Emmy Awards werden afgelopen nacht uitgereikt en opvallend is de gelijke verdeling tussen alle internationale streamingdiensten. Amazon haalde met The Marvelous Mrs. Maisel de meeste awards op in komedie, maar ook Netflix viel in de prijzen met The Crown, Black Mirror, Godless & Seven Seconds en HBO viel in de prijzen met Game of Thrones die de meeste awards ophaalde (9 in totaal) & Westworld. FX won hoofdzakelijk met The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story & The Americans en ook een Belg ging met een Emmy lopen, nl. Jakob Verbruggen met The Alienist voor beste visuele effecten. Grootste verliezer was Hulu’s Handmaid’s Tale die enkel een gastrol award won. Lees de lijst van Emmy winnaars onderaan.

Continue reading Dit zijn de winnaars van Emmy Awards 2018

Telenet Play More zendt Emmy Awards-show uit

Telenet Play More zendt Emmy-Awards show uit

Play More, het verhoogde aanbod van kabelbedrijf Telenet, zal aanstaande maandag de 70ste editie van de Primetime Emmy Awards gaan uitzenden. Het doet dit omdat vele van zijn films & series zoals Game of Thrones, Westworld, Curb Your Enthusiasm, Fahrenheit 451,… nominaties hebben. Op het kanaal Play More Cinema zal de show op maandag 17 september 2018 vanaf 2u ’s nachts te zien zijn en ongetwijfeld later te bekijken op de Yelo Play-app. Volgen jullie ook?

Continue reading Telenet Play More zendt Emmy Awards-show uit

Dit zijn de winnaars van de Emmy Awards 2017

Dit zijn de winnaars van de Emmy Awards 2017

De winnaars van de Primetime Emmy Awards 2017 zijn binnen en de grote overwinnaar is Hulu’s The Handmaid’s Tale. Zowel Elisabeth Moss als Ann Dowd haalde een award op samen met de meest prestigieuze prijs van beste dramaserie, beste scenario & beste regisseur. Hopelijk zorgen deze awards ervoor dat de serie ook te zien zal zijn in Europa. Verder haalde Alec Baldwin een prijs om voor het nabootsen van Donald Trump in Saturday Night Live en Big Little Lies ging ook met 5 awards aan de haal waaronder een award voor Nicolas Kidman & Alexander Skarsgård. Grote verliezer was Netflix die enkel een pretigieuze award kregen voor beste televisiefilm en een award voor John Lithgow in The Crown. HBO verzilverde maar liefst 10 awards van de 46 nominaties.

Continue reading Dit zijn de winnaars van de Emmy Awards 2017

Emmy Awards 2010, de winnaars

Gisterenavond werden in Los Angeles de Emmy Awards 2010 uitgereikt, zeg maar de TV variant op de Oscars. Het onvolprezen Mad Men won in de categorie beste drama serie, en versloeg daarbij ondermeer Dexter. Waarom het geniale Sons of Anarchy niet werd genomineed blijft ons een raadsel. Te weinig kijkers wellicht? Beste comedy reeks werd de disfunctionele familie sitcom Modern Family dat hiermee de loef afstak van comedy kleppers als 30 Rock, The Office en Curb Your Enthusiasm. The Pacific, de bijna even sterke opvolger van Band of Brothers, werd bekroond in de categorie beste miniserie. Bij de drama-acteurs stak de relatief onbekende Bryan Cranston (voor zijn rol in Breaking Bad) de loef af van grote namen als Jon Hamm (Mad Men) en Michael C. Hall (Dexter). Bij de ‘comedianten’ won Jim Parsons (The Big Bang Theory) dan weer verrassend van komische genieën als Larry David (Curb Your Enthusiasm), Steve Carrell (The Office) en Alec Baldwin (30 Rock). Beste komische en dramatische actrice werden Edie Falco en Kyra Sedgewick voor hun respectieve rollen in Nurse Jackie en The Closer. Al Pacino ten slotte ontving een Emmy voor zijn rol als de controversiële Jack Kevorkian in de TV film, You Don’t Know Jack. De volledige lijst met winnaars en genomineerden kan je bekijken op de officiële site van de Emmy Awards.

Emmy Awards 2007: De winnaars

Emmy Awards 2007

Gisterenavond werden de Emmy Awards 2007 uitgereikt in Los Angeles. Gerechtigheid geschiede voor de derde keer want het finale seizoen van de meesterlijke mafia-reeks The Sopranos kaapte de hoofdprijs weg in de categorie ‘Beste Drama serie’. Ook regisseur Alan Tayloren schrijver David Chase werden bekroond voor hun bijdrage aan The Sopranos (nu officiëel de strafste tv serie aller tijden). 30 Rock (bij ons te zien op Eén, red.) won de Emmy voor ‘Beste Comedy serie’. In de acteurscategoriën gingen ondermeer James Spader (‘Boston Legal’), Ricky Gervais (‘Extras’) en Jeremy Piven (‘Entourage’) met een felbegeerde Emmy naar huis. Hieronder zetten we alle winnaars nog even op een rij.

Continue reading Emmy Awards 2007: De winnaars